SDA: Radončić svoja nedjela pokušava podmetnuti drugima

objavljeno: 02.02.2018. u 13:29

Fahrudin Radončić u već prepoznatljivom maniru svoja nedjela pokušava podmetnuti drugima, saopćili su danas iz Stranke demokratske akcije.  

- Iako se protiv njega vodi sudski postupak zbog utjecaja na svjedoke u prištinskom procesu protiv Nasera Keljmendija, Radončić potpuno nesuvislo za to optužuje SDA - navode iz ove stranke.

Dodaju da su Radončićeve metode obmanjivanja javnosti providne i već odavno prepoznate, tako da ni ovo podmetanje neće proći.

- Radončić nema problem sa SDA, već sa činjenicama, i tužilaštvima. Iako je učinio sve da mu pomogne, činjenica je da je njegov bliski prijatelj Naser Keljmendi jučer u Prištini osuđen kao narkodiler, a da se protiv Radončića vodi proces pred Sudom BiH - navode iz SDA.

Ističu da, za razliku od Radončića, niko iz SDA nije prijatelj ili poslovni saradnik sa narkodilerima, niti se SDA ikada miješala u rad pravosuđa.

- Jedino što je SDA radila i što će raditi jeste da ohrabruje pravosuđe da se beskompromisno bori protiv svih oblika kriminala - poručuju.

Razumljiva je, nastavljaju, Radončićeva frustracija jer će ostati upamćeno da je braneći narkodilera Nasera Keljmendija optužio Bošnjake i prvog predsjednika BiH Aliju Izetbegovića za početak agresije na našu domovinu.

- Radončić itekako ima razlog da bude zabrinut zbog jučerašnje nepravosnažne presude Suda u Prištini i zato svojim izjavama pokušava da skrene pažnju sa suštine. Sud u Prištini jasno je kazao da su mnogi svjedoci pod pritiskom mijenjali iskaze, a upravo se protiv Radončića na Sudu BiH vodi postupak zbog ometanja istrage i uticaja na svjedoke u procesu protiv Keljmendija - istakli su iz SDA.

Na kraju su dodali da umjesto obmanjivanja javnosti Radončić treba jasno da kaže kojim se interesima rukovodio braneći Keljmendija?