open-navfaktor-logo
search
Adekvatan odgovor
SDA: Pozdravljamo sankcije SAD-a, pozivamo i članice EU-a da se priključe
Stranka demokratske akcije (SDA) pozdravlja odluku administracije Sjedinjenih Američkih Država da sankcionira Milorada Dodika za koruptivne aktivnosti i prijetnju stabilnosti i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine. Pozdravljamo i sankcije drugim osobama i pravnim licima umiješanim u korupciju, saopćeno je iz te stranke.
06.01.2022. u 12:07
get url
text

- Pravovremene i sveobuhvatne sankcije predstavljaju adekvatan odgovor na pokušaje narušavanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i ugrožavanja mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini i regiji.

Ova odluka šalje jasnu i nedvosmislenu poruku svima koji svojim protivustavnim i nezakonitim aktivnostima ugrožavaju mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini, te koji koruptivnim radnjama ugrožavaju jačanje vladavine prava i ekonomski razvoj.

Pozivamo i ostale države, naročito članice Evropske unije, da podrže aktivnosti administracije SAD-a, te da i sami uvedu sankcije zvaničnicima odgovornim za podrivanje ustavnopravnog poretka Bosne i Hercegovine, kao i njihovim političkim i poslovnim saradnicima uključenim u korupciju - navodi se u saopćenju Stranke demokratske akcije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.