Subota, 24.10.2020.

Imopzantan skup

SDA pokazala snagu naroda u Jablanici

Na tribini, koja je ujedno i početak predizbornih aktivnosti OO SDAJablanica, predstavljeni su kandidati za Skupštinu HNK: Ajdin Teletović, Alma Budim Hondo i Emir Muratović

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Jablanica, sinoć je u prepunoj kino sali u Jablanici na impozantnom skupu, predstavio jablaničke kandidate za sve nivoe vlasti, Izbornu platformu za Opće izbore 2018.godine koji i planove za nastavak ulaganja u nadolazeći periodu u ovu Općinu što u konačnici doprinosi jačanju ovog dijela BiH.

Na tribini, koja je ujedno i početak predizbornih aktivnosti OO SDAJablanica, predstavljeni su kandidati za Skupštinu HNK: Ajdin Teletović, Alma Budim Hondo i Emir Muratović. Kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH je Majru Dautbegović, dok je kandidat za Predstavnički dom Parlamentarnu Skupštinu BiH Edin Idrizović.

Na skupu je istaknuto kako SDA svoju snagu nikada nije bazirala isključivo na pojedincima, nego je crpila iz Snage naroda. Kandidati SDA pozvali su svoje članove, simpatizere i sve jablaničane da u što većem broju izađu na izbore i svojim glasom podrže kandidate SDA za sve nivoe vlasti, naglašavajući značaj izbora Šefika Džaferovića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Tokom skupa građanima i simpatizerima stranke, prikazan je video o samim počecima SDA, putu koji je prošla na građenju i stvaranju naše domovine,preprekama na koje je naišla, te ciljevima kojima danas stremi najjača politička stranka u BiH.

Prisutnima se u ime domaćina obratio predsjednik OO SDA Jablanica i ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK Ajdin Teletović i općinski načelnik Salem Dedić.

Rezimirajući svoj dosadašnji rad u Vladi HNK, Teletović je istakao stanje koje je ovaj saziv zatekao 2014.godine od svojih predhodnika. Najbolja ilustracija stanja je dokument o strukturi duga koji je potpisivao SDP-ov ov minister finansija, a iznosio je 136 miliona duga.

- Zatekli smo kanton koji se morao zaduživati kreditima da bi servisirao najosnovnije budžetske obaveze, kao što su plate zdravstevnim radnicima, zaposleim u obrazovanju, policiji. O projektima posebno onim infrastrukturnim nije bilo pomena, socijalna davanja bila su na minimum. Poticaja za poljoprivredu, turizam i uopće privredu nije bilo ni u naznakama. Predanim radom kako smo i obećali doveli smo kanton u poziciju da uredno vraća sve svoje ranije zatečene dugove, da na vrijeme isplaćuje plate i sva druga budžetska izdvajanja, da ulaže milionske iznose u izgradnju i obnovu škola, zdravstvenih ustanova i slično. Također, sa ponosom možemo reći das mo povećali izdvajanja od 100 posto za stipendije učenika, za dopunska prava boraca. Usvojili smo zakon o zaštiti porodice sa djecom, stabilizirali Univerzitet "Džemal Bijedić" te postepeno krenuli u poboljšanje materijalnog statusa zaposlenih u policiji, zdravstvu, obrazovanju - kazao je Teletović.

Osnovna poruka sa ovog skupa ukazuje da je SDA najjača bošnjačka I bosanskohercegovačka stranka u Hercegovini. Kao takva pokazala je hrabrost i snagu suprostavljajući se svim pokušajima destabilizacije ovog područja.

Zato, poručili su iz ove stranke, neka svaki glas na predstojećim izborima bude glas za kandidate Stranke demokratske akcije, jer je to glas za napredak i stabilnost općine i države. Glas za stabilnost i prosperitet građana.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh