Sjednica NSRS-a

SDA: Opravdane kritike iz PIC-a, sada trebaju preći s riječi na djela

Objavljeno: 13.11.2019. u 11:28

Pozivamo PIC da podrži Visokog predstavnika i da sa riječi pređe na djelovanje na koje ga obavezuje njegov mandat, navode iz SDA

FOTO: Muhidin Živojević

SDA pozdravlja jasan stav Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC) u kojem su iznesene opravdane i na činjenicama zasnovane kritike antidejtonskih i antiustavnih zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), navodi se u saopćenju ove stranke.

-Ne iznenađuje da je ruski ambasador usamljen u podršci dijelu političkih stranaka iz RS-a u njihovom antidejtonskom djelovanju.

Navodeći ključne činjenice Dejtonskog mirovnog sporazuma, PIC je tačku po tačku osporio zaključke NSRS-a i vrlo jasno ukazao na antidejtonske namjere koje stoje iza njih.

Podsjećamo da mandat PIC nije samo u tome da konstatuje antidejtonske aktivnosti, već da konačno poduzme adekvatne i konkretne mjere povodom narušavanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.    

Zato pozivamo PIC da podrži visokog predstavnika i da sa riječi pređe na djelovanje na koje ga obavezuje njegov mandat. Izostanak konkretne reakcije će i dalje samo ohrabrivati antidejtonske aktivnosti i voditi daljoj destabilizaciji - stoji u saopćenju. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije