open-navfaktor-logo
search
"Miloševićev potrčko"
SDA odgovorila Vulinu: Nikad više nećete vršiti teror nad građanima Sarajeva
Karadžićeva i Mladićeva vojska je, uz podršku Srbije, vršila sistemski teror nad građanima Sarajeva, godinama ubijajući djecu i civile. Istina o zlodjelima te kukavičke i zločinačke vojske utvrđena je pred međunarodnim sudovima i niko je ne može poreći, posebno ne Vulin
12.12.2019. u 14:29
get url
text

Izjave ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina o Sarajevu su izraz njegove nemoći i mrzilačke politike prema Bosni i Hercegovini, saopćili su danas iz SDA.

- Vulin, koji je bio potrčko Slobodana Miloševića i Mire Marković, očigledno žali što agresorski vojnici nisu uspjeli osvojiti Sarajevo. Karadžićeva i Mladićeva vojska je, uz podršku Srbije, vršila sistemski teror nad građanima Sarajeva, godinama ubijajući djecu i civile. Istina o zlodjelima te kukavičke i zločinačke vojske utvrđena je pred međunarodnim sudovima i niko je ne može poreći, posebno ne Vulin - naveli su iz SDA.

Iza Vulinove mržnje prema Sarajevu očigledno se krije njegova želja da ponovo vrši teror nad ovim gradom, ali mora da zna da nikada više neće biti u prilici. Nikada više neće zateći nespremne Bosnu i Hercegovinu i Sarajevo, zaključuje se u saopćenju. 

Podsjećamo, nakon što je u Skupštini KS austrijski književnik Peter Handke proglašen personom non grata, srbijanski ministar odbrane Aleksandar Vulin je izjavio  da "Peter Handke neće ništa izgubiti time što neće imati priliku da vidi 'kako izgleda džamahirija na Balkanu', ali će Sarajevo izgubiti mnogo jer neće upoznati hrabrog i mudrog čovjeka".

- Hrabrost i mudrost su osobine koje tako bolno nedostaju poslanicima SDA u Sarajevu - naveo je Vulin u saopćenju o odluci Skupštine Kantona Sarajevo, donesenoj na prijedlog SDA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.