Odbijanje predstavnika međunarodne zajednice da na poziv osam probosanskih stranaka (SDA, DF, SDP, SBB, NS, NIP, PDA i SBiH) razgovaraju o situaciji nastaloj nakon bojkota izbora u Srebrenici, može jedino koristiti negatorima genocida koji su izbornim manipulacijama ostvarili pobjedu, saopćeno je iz SDA.

VEZANI TEKST - Ambasadori se odbili sastati s predstavnicima stranaka zbog situacije u Srebrenici

- "Neutralnost" međunarodne zajednice, koju su Bošnjaci itekako iskusili tokom agresije na BiH, ohrabruje retrogradne politike i toga bi naši prijatelji u Evropi i svijetu konačno trebali postati svjesni.

Srebrenica, kao grad i područje u kojem je počinjen genocid, zaslužuju posebnu pažnju svih i tu ne smije biti "neutralnih". Nakon što su pobijeni i protjerani, raseljeni širom svijeta, Bošnjacima se sada administrativnim preprekama i izbornim manipulacijama onemogućava da glasaju u svom gradu - navodi se u saopćenju.

Iz SDA dalje dodaju da dok se temeljito ne riješi pitanje glasanja poštom i u odsustvu, te omogući svakom čovjeku iz Srebrenice da glasa, izbori u ovom gradu se ne mogu smatrati legitimnim.

- SDA će nastaviti da pruža podršku inicijativi "Moja adresa: Srebrenica" u borbi za jednaka prava svih građana Srebrenice, poručili su iz SDA.