open-navfaktor-logo
search
Kampanja
SDA Novo Sarajevo: Zna li "Četvorka" razliku između teorije i prakse?
Kampanje dobivaju na svojoj kulminaciji. I ako je većina kandidata u izolaciji, primjetno je da se snimaju spotovi i obraćanja u  kojima  nas  uglavnom kritikuju, ruže i kude, ističu iz SDA Novo Sarajevo.
05.11.2020. u 10:01
get url
text

- "Načelnik nije uradio ono, nije uradio ovo", a zapravo kad analiziramo hronologiju njihovog djelovanja duž predhodnih godina dođemo do samo jednog zaključka. Naša stranka, SDP, sada i NiP i NBL su zapravo tipični teorietičari. I da, teoretski "oni mogu sve", "oni imaju rješenje za svaki problem", sve dok naše komunalne službe ne ustanove da zapravo ne poznaju ni elementarni put od zakonodavne do izvršne vlasti. Iako su teoretičari, oni ni teoretski ne poznaju strukturu djelovanja, koja se nerijetko može primjetiti u njihovim istupima - navode u saopćenju i dodaju:

"Kada govore loše o nama obično nemaju viziju kako bi oni riješili određeni problem... Još nikad u njihovim istupima, nismo pronašli viziju, koja bi se realno mogla implementirati. Kad bi imali vremena za igrice, prepustili bismo im vlast da vidimo kako bi se snašli, no nažalost ne želimo žrtvovati kvalitet života građana radi dokazivanja razlike između teorije i prakse. U konačnici sve ovo što navodimo potkrijepljuje i očigledni odron te 'velike' četvorke. Neznanje izlazi na površinu i kreira stalne kolizije, čiji ceh bi mogli plaćati građani. Naravno, Mi to nećemo dozvoliti".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.