open-navfaktor-logo
search
Reakcija
SDA Novo Sarajevo: Tanovićeva ekološka taština vrijedi skoro 200 tona peleta
Skandalozna odluka općinskog načelnika Hasana Tanovića da za potrebe iznajmljivanja službenog automobila izdvoji nevjerovatnih 90 hiljada KM, nakratko je podsjetila građane Općine Novo Sarajevo da i oni imaju načelnika, saopćili su iz Općinske organizacije SDA Novo Sarajevo.
27.05.2022. u 10:39
get url
text

VEZANI TEKST - Umjesto da kupi električni automobil za isti iznos, Općina izdvojila 90.000 KM za iznajmljivanje

- Potpuno neprimjetan, zaklonjen u zavjetrini, gdje ne dopiru nagomilani komunalni i infrastrukturni problemi, načelnik Tanović prespavao je pola svog mandata. Isporučen kao "Trojkino" spektakularno rješenje, Tanović je nekada najavljivao revolucionarne planove i projekte. Umjesto provedbe svojih blistavih vizija, načelnik Općine Novo Sarajevo provodi rasipanje budžetskog novca - navode u saopćenju iz SDA Novo Sarajevo i dodaju:

- Nekada je "Trojka" problematizirala vozne parkove državnih institucija i zvaničnika, pompezno su prodavani službeni automobili Gradske uprave, promovisana je štednja i racionalna javna potrošnja. Ali kad je na red došao raskošni službeni automobil u kojem se unaokolo voza i snima načelnik Tanović, "Trojka" zagonetno šuti. Želi li načelnik zaista potaći ekološku svijest građana, neka otkaže skupocjeni najam svog službenog automobila, a za taj basnoslovni iznos osigura ogrjev za socijalno ugrožene stanovnike svoje općine. Njegova ekološka taština vrijedi skoro 200 tona peleta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.