open-navfaktor-logo
search
Stranačko saopćenje
SDA: Niškić mora objasniti zašto je SDP prao novac preko sumnjivih firmi iz Širokog Brijega
Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, koji je spreman da svima drži moralne lekcije, mora javnosti objasniti sve detalje i razloge zbog kojih su on i njegovi najbliži saradnici flagrantno prekršili Zakon o finansiranju političkih partija, saopćeno je danas iz SDA.
07.11.2020. u 17:12
get url
text

U sapoćenju se navodi da je Služba za reviziju Centralne izborne komisije BiH je utvrdila da je SDP BiH prekršio zakon angažujući firmu za iznajmljivanje dizalica "Promotiv!" iz Širokog Brijega, za potrebe savjetovanja i medijske promocije?!

VEZANI TEKST-Revizori CIK-a potvrdili: Firma koja se bavi iznajmljivanjem dizalica savjetovala SDP, sporno skoro 200.000 KM

Da stvar bude još sumnjivija, pišu iz SDA, navodni dug SDP-a prema preduzeću iz Širokog Brijega otkupila je firma iz Hrvatske "Analytics Expert", koja je pod temeljitom istragom hrvatskih policijskih i pravosudnih insitucija zbog pranja novca!

Iako je SDP direktno kršio zakon i dijelom je međunarodnog skandala, inače vrlo pričljivi Nikšić se "brani šutnjom" i pokušava finansijsko-političke malverzacije gurnuti pod tepih, upozoravaju iz SDA.

Najmanje što se od Nikšića i SDP. kažu u saopćenju, očekuje jeste da javno objasne šta je bio cilj ovih krajnje sumnjivih finansijskih transakcija, i da li su napadi SDP-a na dio probosanske koalicije, ustvari, vraćanje duga hrvatskoj politici zbog usluge koju mu je ova politika učinila.

Krajnje je vrijeme da policijske agencije i Tužilaštvo BiH istraže ovaj slučaj, kao što to uveliko rade njihove kolege u Hrvatskoj, zaključeno je u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.