open-navfaktor-logo
search
Stranačko saopćenje
SDA: Neprihvatljiva blokada rada PSBiH i uzimanje enormno visokih plaća
Parlamentarna skupština BiH svakog radnog dana poreske obveznike košta  62.398 KM, navode iz SDA
23.05.2019. u 12:32
get url
text

SDA upozorava da je blokada rada Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koju provodi dio političkih stranaka, protivzakonita te  izuzetno štetna po interese BiH.  Na početak rada domova PS BiH, koji nije moguć bez  formiranja parlamentarnih komisija, čeka 25 prijedloga zakona, 35 međunarodnih sporazuma i preko stotinu drugih različitih akata  koje je pripremilo Vijeće ministara, navode iz ove stranke. 

-Parlamentarna skupština BiH svakog radnog dana poreske obveznike košta  62.398 KM. Neprimjereno je i za svaku osudu da se taj novac troši, da se isplaćuju enormno visoke plaće, a da zastupnici i delegati pri tome ne rade ništa  jer im nije omogućeno da  obavljaju funkciju koju su im građani povjerili. Podsjećamo da je zakonski rok za formiranje komisija istekao prije četiri mjeseca - saopćili su iz SDA.

Dodaju da je blokada rada Parlamenta, ili bilo koje državne  institucije, protivustavan je čin i takvom ucjenom se neće ostvariti politički ciljevi. 

-Stoga, SDA poziva sve političke aktere da se odmah pristupi formiranju parlamentarnih komisija i time omogući funkcionisanje oba Doma Parlamenta - zaključuje se u saopćenju. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.