open-navfaktor-logo
search
Reakcija
SDA Mostara: Mostar i njegovi građani ne smiju biti taoci huliganskog ponašanja
Gradsko odbor SDA Mostara najoštrije osuđuje sinoćnje nerede u Mostaru, koji su izazvani od navijačke grupe Ultrasi.
25.04.2021. u 10:41
get url
text

U saopćenju za javnost iz SDA Mostara ističu da istražne organe i policiju pozivaju na trenutnu akciju sa ciljem pronalaženja učesnika nereda, ali i njihovih inspiratora. Podsjećaju kako ovo nije prvi put da ista navijačka grupa bezobzirno upada u pažljivo birane dijelove Mostara sa ciljem izazivanja nereda, uništavanja imovine, ali i planskog i opasnog narušavanja ukupnih odnosa u gradu.

- Mostar i njegovi građani ne smiju biti taoci ovakvog huliganskog ponašanja i svako tolerisanje nasilja ili neadekvatan odgovor nadležnih organa može samo voditi u dalje komplikovanje situacije sa mogućim nesagledivim posljedicama. Zato pozivamo policiju u Mostaru i HNK da provede energičnu i sveobuhvatnu istragu, te pronađe i uhapsi počinioce. Građani Mostara ne smiju sa strepnjom očekivati hoće li nekome pasti na pamet da im pod okriljem noći i mraka upadne u ulicu izaziva nerede, uništava imovinu ili sije strah - ističu u saopćenju.

SDA Mostara će, dodaju, učiniti sve sa svoje strane da se ovakvi incidenti spriječe, te da se svi dosadašnji vinovnici i njihovi inspiratori na pravi način procesuiraju.

- Ovdje nema niti može biti "ove" ili "one" strane Mostara, jer je ovakvim potpuno neprimjerenim ponašanjem ugrožena sigurnost svih građana Mostara bez obzira u kojem dijelu grada žive. Građane Mostara pozivamo na mir i sudržano ponašanje, jer je osnovni cilj ovakvih provokacija u pokušajima da se Mostar dodatno destabilizira i grad uvede u stanje opće nesigurnosti i osjećaja straha - zaključuju u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.