VEZANI TEKST - Neredi u centru Mostara, huligani divljali po Fejićevoj

- Bitno je istaći da na ovim dešavanjima nije bilo sukoba navijača kako to tendenciozno navode pojedini mediji, već je nasilje nad građanima i njihovom imovinom jednostrano prouzročeno od strane navedene grupe. Također, osuđujemo današnje saopćenje za javnost predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića, u kojem pokušava da izjednači i stavi u istu ravan huligane i uznemirene građane i navijače Fudbalskog kluba Velež - saopćeno je iz GO SDA Mostar.

Iz GO SDA Moszat pozivaju MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona da otkrije i kazni sve počinioce, "kako ovog sramnog djela, tako i one učinjene prethodnih godina, koji su do danas, nažalost neotkriveni, te zaštiti građane našeg grada od narednih, kontinuiranih napada navijačke grupe koja sebe zove 'Ultrasima' i svih aktera koji je štite".

- Također, pozivamo građane Mostara i navijače Fudbalskog kluba Velež na dostojanstven nastavak podrške našem klubu u daljnjim etapama Premijer lige BiH. Bilo kakav vid nasilja nije dobrodošao u našem gradu. Za kraj, dajemo punu podršku članovima, navijačima i Upravi Fudbalskog kluba Velež u nastojanju da ostvare što bolji rezultat i naš klub plasiraju u vrh tabele, te evropska takmičenja, gdje Velež nesumnjivo pripada! - navodi se u saopćenju.