open-navfaktor-logo
search
Razgovor s građanima
SDA kandidati u Šturliću: Učinimo Cazin boljim mjestom za život
Kandidati Stranke demokratske akcije za Gradsko vijeće Grada Cazina predvođeni Mirsadom Alićajićem, kandidatom za gradonačelnika Grada Cazina, treći dan predizborne kampanje proveli su u obilasku mještana naselja Šturlić.
18.10.2020. u 20:18
get url
text

U ovom kraju žive radni i vrijedni ljudi koji se bave poljoprivredom i stočarstvom, zbog čega u ovom mjestu postoji mnogo poljoprivrednih gazdinstva.

S obzirom da Mirsad Alićajić dolazi iz realnog sektora, te da je cijeli svoj radni vijek proveo u privredi, on je mještane ove mjesne zajednice upoznao sa svojim viđenjem i načinom uređenja privrede i poljoprivrede, kao i mogućnostima kvalitetnijeg planiranja budžeta Grada Cazina, u cilju što veće podrške ovim privrednim granama.

U pratnji Mirsada Alićajića, bili su dr. Muhamed Lepuzanović nosilac liste i Elvedin Dervišević kandidat za Gradsko vijeće. Obraćajući se mještanima Šturlića, Lepuzanović je na početku istakao kako je Šturlić za Cazin ono što je Krajina za BiH - bedem odbrane, kako vojne, tako i vjerske i kulturne.

- Naš kandidat za gradonačelnika Grada Cazina Mirsad Alićajić je mlad i pošten čovjek uz to i uspješan menadžer koji je vodio dvije firme sa milionskim prometom. Naša lista kandidata za Gradsko vijeće ima doktore poljoprivrednih nauka, univerzitetske profesore, doktore medicine, pravnike, ekonomiste, članove šehidskih porodica, ratne vojne invalide, demobilisane borce i sa sigurnošću mogu da kažem da se radi o ljudima koji mogu odgovoriti svim izazovima u radu Gradskog vijeća - kazao je između ostalog dr. Lepuzanović i pozvao mještane Šturlića, posebno mlade, da im se pridruže i izađu na izbore kako bi stvari mijenjali na bolje, saopćeno je iz cazinske SDA. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.