open-navfaktor-logo
search
Proaktivna opozicija
SDA Ilidža ima novo rukovodstvo: Želimo govoriti o projektima, a ne o skandalima
Općinska organizacija Stranke demokratske akcije Ilidža ima novo rukovodstvo, koje je izabrano na 31. godišnjicu ove stranke.
30.05.2021. u 08:20
get url
text

Predsjednik OO SDA Ilidža je Damir Laličić, vijećnik u Općinskom vijeću Ilidža, a potpredsjednici su Senahid Godinjak, Admir Mulaosmanović, Kemal Mustafić, Midhat Karić i Munevera Begić.

Predsjednik Općinskog odbora SDA Ilidža Damir Laličić ističe kako su bila dva zadatka, "evidencija starog i novog članstva i uspostavljanja organa stranke, počevši od mjesnih odbora do općinske organizacije".

- Mjesni odbori su delegirali svoje članove za potpredsjednike i predsjednika u skladu sa Statutom i pravilima stranke i to je u srijedu privedeno kraju. Općinski odbor broji 39 članova, a Skupština Općinske organizacije 125 članova – naveo je Laličić.

Prema njegovim riječima, novi članovi Općinskog odbora su kompetentne i sposobne osobe spremne da rade i donose promjene.

- Ja im ne mogu ništa ponuditi. Mogu im ponuditi rad, priliku da nešto popravimo, da se popravi situacija za našu djecu, da Ilidža bude centar dešavanja i jedna od najjačih općina, da govorimo o projektima, a ne o skandalima – kazao je Laličić.

Laličić ističe kako u Općinskom vijeću Ilidža sjedi 11 vijećnika SDA.

- Mi smo osvojili najveći broj glasova za vijeće, međutim mi smo opozicija. Nismo zadovoljni radom vijeća, ali postoje stvari na koje ne može utjecati, poput održavanja sjednica, nedostaje ta direktna komunikacija. Nakon druge sjednice izrazili smo nezadovoljstvo vezano za usvajanje budžeta – naveo je Laličić.

Ističe kako će se truditi da budu proaktivna opozicija, naročito zbog činjenice da imaju jako puno stručnih i kvalifikovanih članova iz različitih oblasti, ljudi koji nisu bili zastupljeni u organima stranke a koji su spremni raditi.

Istakao je kako će nastojati da ukažu na nepravilnosti u radu većine u Općinskom vijeću.

Naveo je također i da imaju veći broj članova u SDA Ilidža u odnosu na raniji period, a da će o tačnom broju govoriti u narednom periodu.

S obzirom na natpise u pojedinim medijima kako je izborima u OO SDA Ilidža prethodila i svađa, da je došlo do sukoba, te da je morala intervenisati i policija, pitali smo Laličića da nam pojasni šta se dešavalo.

On ističe da kako nije bilo nikakvih incidenata, te da nije dolazila policija niti na jedan sastanak Mjesnog odbora SDA Ilidža.

- Vapi se za senzacionalizmom, ne pitaju šta i kako planiramo raditi, i u nedostatku senzacionalizma izmišljaju se priče. Imamo 13 mjesnih odbora, puno je rasprava, razgovora, da je bila policija o tome bi trebalo da postoji zapisnik, ako je nekome pozlilo na nekom od sastanaka, treba znati razlog zbog čega se to dogodilo, da li u pitanju osoba sa nekim oboljenjem hroničnim – pojašnjava Laličić na kraju razgovora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.