Četvrtak, 11.08.2022.

SDA dogovorila zajedničke liste sa Narodom i pravdom, PDA i SBB-om, evo u kojim gradovima

Stranka demokratske akcije (SDA) i Narod i pravda (NiP), stranka koju su u Kantonu Sarajevo osnovali bivši kadrovi SDA, dogovorili su zajednički nastup na predstojećim Lokalnim izborima.

Dogovor o zajedničkom nastupu se, prema informacijama Faktora, odnosi na Bijeljinu, gdje će ove dvije stranke ponuditi zajedničku listu za Skupštinu Grada Bijeljine. Listu za Skupštinu trebao bi predvoditi SDA-ov Mustafa Gradaščević, koji trenutno obnaša dužnost predsjedavajućeg te Skupštine.

U Zvorniku je SDA dogovorila zajednički nastup sa još jednom strankom koju su osnovali njeni bivši članovi, a radi se o Pokretu demokratske akcije (PDA). Nosilac liste za Skupštinu Zvornika trebao bi biti SDA-ov Mensur Selimović.

SDA, PDA, Stranka za BiH i Savez za bolju budućnost (SBB) trebali bi ponuditi zajedničku listu u Srebrenici, gdje će zajednički kandidat svih probosanskih stranaka, osim Socijaldemokratske partije (SDP), biti Alija Tabaković.

Sa SBB-om je SDA dogovorila zajednički nastup u Banjoj Luci, gdje će ove dvije stranke ponuditi zajedničku listu za za Skupštinu.

Konačne kandidatske liste SDA za predstojeće Lokalne izbore bi trebale biti poznate tokom vikenda, a rok za prijavu kandidata istječe u ponedjeljak, 17. augusta.  Na sjednici Predsjedništva SDA danas se razgovaralo upravo o kandidatima za Lokalne izbore. 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh