open-navfaktor-logo
search
Reakcija
SDA: Dodik i Tegeltija ugrožavaju zdravlje ljudi da bi "dokazali" nefunkcionalnost države
Posljednje izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika u kojima nudi da, nakon što je stigla manja isporuka ruskih vakcina za RS, "pomogne nabavku za Federaciju BiH" predstavljaju licemjeran potez, ocjenjuju iz SDA.
02.02.2021. u 14:35
get url
text

- Dodikov čovjek na čelu Vijeća ministara Zoran Tegeltija se ni na koji način nije potrudio da organizira nabavku vakcina preko državnog nivoa, iako država Bosna i Hercegovina ima potreban novac i kapacitete za to. Razlog tome je očigledno Dodikova želja da se državni nivo vlasti pokaže kao nefunkcionalan, u poređenju sa entitetskim koji je navodno funkcionalan, jer je pod nerazjašnjenim okolnostima dobio isporuku ruskih vakcina - ističu iz SDA.

Nedopustivo je, dodaju, da Dodik, s jedne strane, u vremenu pandemije drži u blokadi državne institucije, a s druge strane navodno "nudi pomoć", s ciljem da produbi entitetsku podjelu u BiH i prikaže državne institucije kao nefunkcionalne i u konačnici izlišne.

- Sva destruktivnost te politike ogleda se u činjenici da su Dodik i Tegeltija spremni rizikovati zdravlje građana da bi postigli destruktivne političke ciljeve - zaključuju iz SDA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.