open-navfaktor-logo
search
Nelogična odluka
SDA Čelić: Općina "pomaže" privrednicima uvođenjem komunalne naknade u jeku pandemije?!
Da su uvođenje komunalne naknade u jeku pandemije i pomoć privredi nelogičnosti jasno je svima osim načelniku općine Čelić i trenutnoj vlasti u Čeliću, saopćio je danas Općinski odbro SDA Čelić.
26.06.2021. u 13:01
get url
text

Kako navode, kada se očekivalo da će načelnik općine Čelić Admir Hrustanović nastaviti praksu prethodne vlasti a to je ukidanje komunalne naknade privrednim subjektima usljed posljedica uzrokovanih koronavirusom i početi ispunjavati predizborna obećanja koja su se masovno zasnivala na pomoći privredi i privrednicima, desilo se upravo suprotno.

- Na prijedlog općinskog načelnika, a nakon usvajanja od većine u općinskom vijeću, privrednim subjektima u Čeliću, uvodi se komunalna naknada i to u jeku pandemije. Primijetno je svima koji hoće da razmišljaju da ove dvije stvari, uvođenje komunalne naknade i pomoć privredi ne mogu u isti koš jer su u direktnoj zavisnosti jedna od druge. Pitamo sebe a i vas, da li je pomoć kada privrednicima uzmete 150.000 KM i taj prihod razdijelite na plate savjetniku i zaposlenicima koji su status uposlenika Općine stekli preko noći. Jesu li to te promjene? - navode iz SDA Čelić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.