Iako relativno mlada stranka, za kratko vrijeme Socijaldemokrate BiH su okupile stručne, poduzetne i akademske građane, koji su svojim iskustvom i znanjem spremni unaprijediti i promovisati ideju socijaldemokratije kroz svoje djelovanje u svim segmentima društva. Socijaldemokrate BiH u Sarajevu na lokalnim izborima 2020. godine će izaći sa listama kandidata za općinska vijeća te neće imati kandidate za načelnike.

Na listi za Općinsko vijeće Centar su: Sead Dizdarević, Karolina Karačić, Jasmina Begić, Adis Kurtović, Renata Kurtalić, Sead Hadžijahić i Miroslav Rojs.

Nosilac liste za Općinsko vijeće Novo Sarajevo je Igor Kamočaji. Kandidatkinja za vijećnicu je i Aida Smajlagić, zatim Damir Mehmedbašić, Mirsad Šabaredžović, Elma Sarić, Džemal Berberović.

Nosilac liste za Općinsko vijeće Stari Grad je Sanel Dragolovčanin. Na listi su i Lejla Dizdarević, Emir Čurt, Nadža Saračević Kruščica.

Mesud Mujanović je nosilac liste za Općinsko vijeće Novi Grad, te Dina Mujanović, Fajik Prašović i Muhamed Demirović.

Na listi za Općinsko vijeće Ilidža nalaze se Dževad Agović i Sibila Hasanagić.

SD BiH na Lokalne izbore 2020. godine kandiduje svoje kandidatske liste u osam gradova i jedanaest općina sa kandidatima za općinska vijeća i to u Tuzli, Gradačcu, Živinicama, Srebreniku, Gračanici, Zenici i Doboju, dok za Gradske skupštine u Banjoj Luci i Bosanskoj Gradišci kandiduje kandidate iz reda nacionalnih manjina.

Kandidatske liste za Lokalne izbore 2020. godine predate su i za općine Lukavac, Banovići, Kladanj, Doboj Istok, Kalesija i Sapna.

SD BiH samostalno ulazi u utrku sa kandidatom za gradonačelnika/načelnika u gradu Gradačcu i općini Kladanj, dok su kandidati za gradonačelnika/načelnika grada Tuzle i općine Lukavac zajednički kandidati Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine SD BiH i Demokratske fronte.

Konačne utvrđene liste SD BiH za predstojeće Lokalne izbore bi trebale biti poznate do 11. septembra 2020. godine, saopćio je SDBiH.