open-navfaktor-logo
search
Zvanični Sastanak
Schmidt u Predsjedništvu BiH sa Komšićem i Džaferovićem, Dodik "ostao kući"
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović sastali su se danas sa novim visokim predstavnikom za Bosnu i Hercegovinu Christianom Schmidtom.
03.08.2021. u 11:22
get url
text

 

VEZANI TEKST - Doček Christiana Schmidta: HDZ se solidarisao sa SNSD-om u ignorisanju prijema, ko još nije došao

Ovo je ujedno prvi zvanični susret Schmidta sa nekim od predstavnika vlasti naše zemlje nakon što je preuzeo dužnost visokog predstavnika od Valentina Inzka te je tim povodom sinoć u Sarajevu održan i prijem.

Na današnji sastanak u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, kako je i najavio, nije došao Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a, koji visokog predstavnika smatra nelegitimnim. 

{$galerijaFotografija}

Poslije današnjeg susreta Komšića, Džaferovića i Schmidta u Predsjedništvu BiH, bit će upriličena konferencija za medije.

Schmidt je dužnost preuzeo od Valentina Inzka čiji je posljednji potez kao visokog predstavnika bila odluka kojom je nametnuo dopune Krivičnog zakona BiH kojim se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i ratnih zločina, kao i veličanje ratnih zločinaca. Zbog ovoga su stranke iz bh. entiteta Republika Srpska odlučile bojkotovati rad institucija Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo BiH, Sastanak Christiana Schmidta sa članovima Predsjedništva BIH, 03.08.2021.
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.