open-navfaktor-logo
search
Ništa od povratka
Schalke demantovao "dogovor" sa Ralfom Rangnickom
Rukovodstvo Schalke se izgleda počelo spremati za život nakon Bundeslige, jer još samo oni najzagriženiji fanatici vjeruju da tim iz Gelsenkirchena može sačuvati bundesligaški status.
12.03.2021. u 19:14
get url
text

Rudari u koje se u proteklom zimskom prelaznom roku vratio i Sead Kolašinac poslije 24 odigrana kola su na samom dnu tabele sa svega deset bodova, a pretposljednji Mainz im bježi osam, dok Hertha na 15. poziciji ima 11 bodova više od njih.

U Schalkeu su izgleda ozbiljno prionuli na posao, pa bi povratak Ralfa Rangnicka u klubu trebao biti prvi korak ka ozbiljnom planu koji bi rezultirao time da klub u 2. Bundesligi "pleše" samo jednu sezonu.

Brojni njemački mediji prenijeli su vijest da bi nekadašnji trener Hoffenheima trebao preuzeti funkciju sportskog direktora, ali...

O Ragnicku se razgovaralo i na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Schalkea, nakon koje su se Rudari oglasili i kratkim saopćenjem.

- Nadzorni odbor neće davati nikakva mišljenja o mogućim kandidatima ili kandidatima čijim imenima se licitira. Komitet je, međutim, jasno stavio do znanja da izvještaji o postojanju "preliminarnog dogovora" između Schalke i Ralfa Rangnicka, odnosno njegovog zastupnika, nisu tačni - navodi se u saopćenju koje je objavljeno na zvaničnoj stranici kluba iz Gelsenkirchena.

Rangnick je tokom trenerske karijere u dva navrata sjedio na klupi Schalkea, no čini se da od trećeg angažmana u ovom klubu za sada nema ništa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.