Rudari u koje se u proteklom zimskom prelaznom roku vratio i Sead Kolašinac poslije 24 odigrana kola su na samom dnu tabele sa svega deset bodova, a pretposljednji Mainz im bježi osam, dok Hertha na 15. poziciji ima 11 bodova više od njih.

U Schalkeu su izgleda ozbiljno prionuli na posao, pa bi povratak Ralfa Rangnicka u klubu trebao biti prvi korak ka ozbiljnom planu koji bi rezultirao time da klub u 2. Bundesligi "pleše" samo jednu sezonu.

Brojni njemački mediji prenijeli su vijest da bi nekadašnji trener Hoffenheima trebao preuzeti funkciju sportskog direktora, ali...

O Ragnicku se razgovaralo i na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Schalkea, nakon koje su se Rudari oglasili i kratkim saopćenjem.

- Nadzorni odbor neće davati nikakva mišljenja o mogućim kandidatima ili kandidatima čijim imenima se licitira. Komitet je, međutim, jasno stavio do znanja da izvještaji o postojanju "preliminarnog dogovora" između Schalke i Ralfa Rangnicka, odnosno njegovog zastupnika, nisu tačni - navodi se u saopćenju koje je objavljeno na zvaničnoj stranici kluba iz Gelsenkirchena.

Rangnick je tokom trenerske karijere u dva navrata sjedio na klupi Schalkea, no čini se da od trećeg angažmana u ovom klubu za sada nema ništa.