open-navfaktor-logo
search
Turbulencije
SBiH: Raspušten Općinski odbor u Zavidovićima, smijenjen Mujanović, ispituje se odgovornost Sinanovića
Hašim Mujanović je zloupotrijebio poziciju i službeni pečat stranke, a isto se u saopćenju SBiH navodi i za Arnesa Sinanovića. Mujanović je bio na čelu Kantonalnog odbora SBiH Zenica,a Sinanović Općinskog odbora SBiH Zavidovići
02.09.2019. u 13:48
get url
text
SBiH, sjednica u Zavidovićima
SBiH, sjednica u Zavidovićima

Stranka za BiH je sa pozicije predsjednika Kantonalnog odbora SBiH Zenica smijenila Hašima Mujanovića. U obrazloženju stoji da je Mujanović zloupotrijebio poziciju i službeni pečat stranke. Da je međustranačke i političke razgovore vodio isključivo zbog ličnih interesa, dok je koalicione sporazume dogovarao kako bi zadovoljio zahtjeve i sujete bliskih "saradnika" - sljedbenika, a na štetu članova SBiH. Iz stranke navode da je utvrđena i zloupotreba Arnesa Sinanovića, predsjednika Općinskog odbora SBiH Zavidovići.

- Pošto je nedvosmisleno utvrđeno da je i Arnes Sinanović, dotadašnji predsjednik Općinskog odbora SBiH Zavidovići zloupotrijebio poziciju, službeni pečat stranke i u kontinuitetu odbijao provoditi odluke viših organa stranke, a kako bi podržao vlastitog mecenu, KO SBiH Zenica pokrenulo je pitanje i njegove odgovornosti - saopćeno je iz SBiH.

Dodaje se da je Predsjedništvo SBiH potom donijelo odluku o raspuštanju Općinskog odbora SBiH Zavidovići i uvođenju Povjereništva kojem je povjeren mandat da se izvrše pripreme za održavanje Izborne skupštine i izbor novog rukovodstva SBiH Zavidovići i članova Kantonalnog odbora iz ove organizacije.

- Provodeći Odluku Predsjedništva stranke, Povjereništvo SBiH Zavidovići je održalo Konstituirajuću sjednicu, izabralo svoje organe i utvrdilo plan aktivnosti kako bi što kvalitetnije provelo zadatke i obaveze iz Odluke Predsjedništva stranke. Na  drugoj sjednici Povjereništva SBiH Zavidovići utvrđen je datum održavanja Izborne skupštine, te su formirane radne grupe za njenu pripremu i organizaciju.

Ovoj sjednici Povjereništva SBiH Zavidovići, prisustvovali su i predstavnici općinskih organizacija SBiH sa područja ZDK. Sjednici su prisustvovali predsjednik KO SBiH Zenica Hasan Handžić i predsjednik SBiH Amer Jerlagić.

Na kraju sjednice Amer Jerlagić, predsjednik SBiH je poručio da će nakon ovih dešavanja stranka biti jača.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.