open-navfaktor-logo
search
Traže sjednicu Skupštine
SBB: "Trojka" je kriva što Opća bolnica ima milione, a moli sadaku za hranu pacijentima
Klub zastupnika SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo traži održavanje hitne sjednice Skupštine, na kojoj će se raspravljati o alarmantnom stanju u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", a u vezi s nedopustivim problemima u snabdijevanju namirnicama ove ustanove i činjenici da se javno moli da se ležeći pacijenti hranom snabdijevaju uz pomoć građana i kompanija.
28.04.2022. u 13:46
get url
text

- Nedopustivo je da institucija s takvom reputacijom i veoma stabilnim finansiranjem ne drži do svoga dostojanstva, pa javno traži sadaku od koronom i inflacijom devastirane privrede i osiromašenih građana. Smatramo da je osim menadžmenta, koji nije pravovremeno i adekvatno reagirao, najviše odgovorna Vlada "Trojke", koja ima obavezu da ne dozvoli da Opća bolnica radi po "sadaka sistemu", dok u svakom trenutku na računu ima nekoliko miliona maraka i dok o toj ustanovi odlično brine Zavod zdravstvenog osiguranja KS - saopćio je SBB.

S tim u vezi, od "Trojke" očekuju da sazove hitnu sjednicu na kojoj će ovaj problem biti riješen.

- Posebno je sramotna činjenica da je menadžment bolnicu doveo u ovakvu poziciju u trenutku kada deseci drugih bolnica u FBiH i dalje potpuno normalno funkcionira i poštuje Zakon o javnim nabavkama i, istovremeno, u vrijeme kada u Skupštini KS treba da se usvaja nacrt zakona prema kojem će Opća bolnica dobiti na značaju i postati kantonalna - zaključuju u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.