open-navfaktor-logo
search
Reakcija
SBB: Sjednica NSRS-a grubo kršenje Ustava BiH i Dejtonskog sporazuma
Savez za bolju budućnost (SBB) ocijenio je da je današnja sjednica Narodne skupštine RS-a, osim što predstavlja još jednu u nizu predstava za javnost u manjem bh. entitetu, jasan dokaz nemoći i slijepe političke avanture režima koji predvode SNSD i Milorad Dodik.
10.12.2021. u 21:05
get url
text

Naglašavaju da sjednica NSRS-a predstavlja i grubo kršenje Ustava države Bosne i Hercegovine i Dejtonskog mirovnog sporazuma. Pokušaj destrukcije temeljnih državnih institucija Bosne i Hercegovine, poput Oružanih snaga, VSTV-a ili Uprave za indirektno oporezivanje i osnivanje istih entitetskih, navodi se dalje, predstavlja direktan atak na ustavni poredak naše države, koji će biti osujećen.

Imajući to u vidu, SBB očekuje adekvatnu reakciju predstavnika međunarodne zajednice, navodi se u saopćenju SBB-a.

- Bez obzira na sve navedeno, poručujemo i Dodiku, ali i svim faktorima koji su spremni raditi na destabilizaciji naše zemlje, da je Bosna i Hercegovina država koja postoji hiljadu godina i da će kao takva, u međunarodno priznatim granicama s tri konstitutivna naroda i svojim građanima, nastaviti postojati - ističe se u saopćenju.

U toj stranci smatraju da će jalovi pokušaji urušavanja BiH u NSRS-u doživjeti propast, ali na žalost građana entiteta RS i svih u BiH, ostavit će velike ekonomske posljedice.

Iz SBB-a pozivaju sve one koji danas i prethodnih mjeseci sudjeluju u pokušaju destabilizacije BiH da to prestanu činiti te da se posvete rješavanju nagomilanih ekonomskih problema, problema korupcije, nepotizma i sveopćeg beznađa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.