open-navfaktor-logo
search
"Rat" se nastavlja
SBB, opet: Radončića proglašavaju hipohondrom, a Komšić je više puta kukavički išao u samoizolaciju
Umjesto da prizna svoju krivicu za katastrofalno stanje u zdravstvu Kantona Sarajevo, DF se bavi uvredama i lažima, ističu iz SBB-a u nastavku "rata" saopćenjima sa DF-om, a sve u vezi s imenovanjem ministra zdravstva KS, odnosno kandidata DF-a Nijaza Štitkovca.
06.08.2020. u 14:59
get url
text

VEZANI TEKST - Nakon rata saopćenjima SBB-a i DF-a: Oglasio se i "sporni" dr. Nijaz Štitkovac 

Novo saopćenje SBB-a prenosimo u cijelosti:

Nakon što je SBB odbio da glasa za Nijaza Štitkovca, kao kandidata za novog ministra zdravstva u KS, DF se javio novim saopćenjem.

Neka DF objasni zašto njihov dosadašnji ministar zdravstva ništa nije uradio na pravljenju "puta pacijenta", otvaranju novih izolatorija, efikasnijem radu s pacijentima i njihovom boljem i hitnom prihvatu, zašto su bačeni novci na nikad otvoreni izolatorij na Građevinskom fakultetu u Sarajevu, umjesto što se okrenuo uvredama i podmetanjima.

Tako, između ostalog, lažno kažu da je predsjednik SBB-a "poslije tri mjeseca shvatio šta je posao ministra, pa je odustao". Međutim, istina je potpuno drugačija. Dok DF Radončića proglašava hipohondrom, upravo je Komšić više puta kukavički išao u samoizolaciju.

Za to vrijeme Radončić je organizirao sigurnosne agencije i kontrolu granice, organizirao međunarodnu pomoć, prostor za slobodan prolazak konvoja lijekova i hrane u BiH, obilazio bolnice, išao u Banju Luku da koordinira rad svih policija, donosio je mjere protiv ilegalnih migranata i sklanjao ih s tuzlanskih i drugih ulica, ustrojavao sistem zajedničkih potreba medicinske opreme i sredstava i danonoćno radio mnogo drugih poslova dok su se neki krili u kabinetima Predsjedništva BiH.

Kao ministar sigurnosti, Radončić je inicirao brojne strateške zakone i odgovorno štitio interese BiH i njenih građana.

On taksativno može nabrojati šta je sve uradio, a bilo bi zanimljivo da gospodin Komšić javno kaže građanima BiH šta je on to konkretno uradio za 10 godina sjedenja u Predsjedništvu BiH, koliko je otvorio novih radnih mjesta, doveo stranih investitora, omogućio međunarodne pomoći ili napravio međunarodne kontakte važne za Bosnu i Hercegovinu.

Osim jeftinog populizma, imamo marionetu u rukama SDA. Još gore, DF prigovara SBB-u da je u vlasti, a nedavno su DF-u predata brojna ključna kadrovska mjesta na nivou Federacije, kao što je generalni direktor "Elektroprivrede BiH" ili direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo. Još stotine pozicija DF svakodnevno popunjava i misle da to građani ne znaju.

DF boli i objavljena činjenica da je savjetnik gospodina Komšića izabran za predsjednika CIK-a i da pomaže DF-u u uništavanju rivalskih stranaka ljevice.

Kao ministar sigurnosti BiH, Radončić je zaustavio komunikaciju Republike Srbije i Republike Srpske mimo Ministarstva sigurnosti BiH. Podnio je krivičnu prijavu zbog separacije Kantona 10 i mnogo puta prije toga pokazao da nije igrač, kako sramno tvrdi DF, Dodika i Čovića.

Ali, koliko je Radončić samostalan i suveren u politici, toliko je Komšić bučni vjetar u političkim pantalonama SDA i to više nikome nije potrebno objašnjavati. Taj nejaki vjetar ima zadatak da uništi Opću bolnicu i u tome je suština cijele situacije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.