open-navfaktor-logo
search
Oglasili se
SBB: Damir Arnaut i Naša stranka se lažno predstavljaju, mandat je naš
Nakon Općih izbora održanih u Bosni i Hercegovini 2018. godine Savez za bolju budućnost BiH na osnovu ostvarenih rezultata u Zastupničkom domu PSBiH dobio je dva mandata (kompenzacijska), od kojih je jedan dodijeljen Damiru Arnautu, objašnjeno je u saopćenju SBB-a. Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.
17.07.2020. u 14:30
get url
text

- Budući da je Damir Arnaut na listi Saveza za bolju budućnost BiH dobio nedovoljno ličnih glasova, i to samo 4.882 glasa, potrebno je naglasiti da to nije bilo dovoljno za mandat te ga on nije ni osvojio, već ga je dobio ukupnim glasovima SBB-a.

Nakon što je napustio SBB i u Zastupničkom domu PSBiH odlučio nastupati kao samostalni zastupnik, bilo je očekivano, moralno i politički korektno, da vrati i mandat koji mu je SBB dao.

Umjesto da to učini, u PSBiH i generalno u javnosti Arnaut se predstavlja kao zastupnik Naše stranke, što čine i ostali članovi rukovodstva te stranke.

Stoga Vas molimo da se prestane s manipulacijama mandatom kojeg je osvojio SBB, jer Arnaut nije i ne može biti zastupnik Naše stranke s SBB-ovim kompenzacijskim mandatom u Zastupničkom domu PS Bosne i Hercegovine, gdje se, sukladno Zakonu može predstavljati isključivo kao nezavisni zastupnik.

Ukoliko se u daljnjoj javnoj i političkoj komunikaciji bude zloupotrebljavao mandat SBB-a i predstavljao kao mandat druge stranke, bit ćemo prinuđeni obratiti se nadležnim pravosudnim organima.

Na kraju SBB moli i predstavnike medija da lažno ne predstavljaju Damira Arnauta kao zastupnika Naše stranke u Zastupničkom domu PSBiH, jer je jasno, da on lično, niti Naša stranka, nisu osvojili taj mandat - navode iz SBB-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.