Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine ponovo je imala pune ruke posla i ponovo je kažnjavala za svaki i najmanji “prekršaj“.

Ovoga puta ceh će platiti klubovi, ali i dvojica trenera.

Husref Musemić, strateg Sarajeva, kažnjen je sa 1.000 KM "zbog nesportskog ponašanja" u duelu protiv Radnika. Novčanu kaznu od 800 KM morat će platiti i Mladen Žižović, trener Bijeljinaca, a treneri dva premijerligaša kažnjeni su zbog "verbalnog obračuna" u duelu 12. kola njihovih ekipa odigranom na Koševu.

Zbog pirotehnike i propusta u organizaciji utakmica klubovi su kažnjeni sa ukupno 11.000 KM. Najviše će u kasu Saveza morati uplatiti Željezničar, koji je zbog utrčavanja navijača na teren u bakljade protiv Zvijezde kažnjen sa 4.000 KM.

Sarajevo će zbog bakljade Hardi zla protiv Slobode platiti 3.000 KM, Čelik 2.000, a Zrinjski i Sloboda sa po 1.000 KM. Želji je izrečena i opomena zbog upotrebe pirotehnike navijača sa Grbavice na gostovanju kod Zrinjskog.  

Disciplinci su izrekle opomene delagatima Suvadu Alibašiću i Vladimiru Glavašu, zbog propusta u zaključivanju zapisnika, dok je "istu kaznu" dobio i sudija Irfan Peljto.