open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
Savez brigadnih udruženja Prvog korupsa Armije RBiH pozvao na okupljanje pred OHR-om
I Savez brigadnih udruženja Prvog korupsa Armije RBiH pozvao je pripadnike svih boračkih kategorija i sve građane Sarajeva da se pridruže mirnim protestima ispred zgrade OHR-a u 19 sati.
25.07.2022. u 17:08
get url
text

- Savez brigadnih udruženja 1. Korpusa Armije R BiH baštini tradiciju ratnih brigada i komandi 1. Korpusa sa osnovnim programskim ciljevima valorizacije uloge istih, kroz obilježavanje značajnih datuma, dogadaja i ličnosti iz proteklog rata. Savez sa svojim članicama broji preko trideset hiljada članova. 

1. Korpus je dao više od 6.500 šehida i poginulih boraca svih naroda koji su herojski branili grad Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu. Napominjemo da grad Sarajevo u svojoj višestoljetnoj historiji nije pao u ruke fašista i osvajača zahvaljujući ogromnim žrtvama i nadljudskom otporu njegovih branioca i građana.

Stoga ćemo pružiti otpor svim demokratskim sredstvima od permanentnog nasrtaja na državu Bosnu i Hercegovinu, njen Ustav i multietičnost od strane velikosrpskih i velikohrvatskih nacionalista i njihovih pojedinih međunarodnih političkih aktera kao što je i aktuelni visoki predstavnik. Podržavamo najavljene proteste danas 25. jula pred zgradom OHR- a kako bi spriječili pojedine međunarodne aktere da razgrađuju nam jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu - navedeno je u saopćenju ovog saveza kojeg potpisuje njegov predsjednik Hilmo Kovač.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.