open-navfaktor-logo
search
Napad na generala
Savez brigadnih udruženja KS traži isključenje zastupnika Nikšića iz Komisije
Napadom na dva simbola herojske odbrane Sarajeva Damir Nikšić je napao na čast šehida i poginulih boraca i sve pripadnike Armije i MUP-a RBiH
18.06.2019. u 14:42
get url
text
Damir Nikšić

Savez Brigadnih Udruženja 1 Korpusa Armije RBiH Kantona Sarajevo pozvao je nadležne organe Skupštine Kantona Sarajevo da izvrši isključenje zastupnika Damira Nikšića iz Komisije za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti.

- Svjedoci smo svakodnevnih napada na generale, komandante, borce od strane onih koji su planirali i pokušali da nestane jedan cijeli Bošnjački narod i država Bosna i Hercegovina, kroz montirane sudske procese i sve druge načine kako bi obezvrijedili herojsku borbu istinskih patriota za opstojnost naroda i države.

Produžena ruka tih koji su izveli genocid nad nedužnim narodom u ratu 1992-95. godine je i aktuelni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Nikšić, koji permanentno sa svojim istupima devalvira desetine hiljada žrtava koji su dali živote za ovu državu.

Zadnjim istupom na sjednici Komisije za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti, gdje je zahtjevao da se promijeni naziv ulice Nusreta Šišića Dede, heroja odbrane grada Sarajeva u protekloj agresiji, te nazivajući ratnog komandanta, generala Ismeta Hadžića- Muteveliju "bošnjačkim fašistom" isto tako jednog od simbola odbrane Dobrinje i grada Sarajeva, je gaženje na hiljade žrtava, nedužne djece, žena i staraca od strane onih koji su izvršili monstruozne zločine nezapamćene u novijoj historiji.

Napadom na dva simbola herojske odbrane Sarajeva Damir Nikšić je napao na čast šehida i poginulih boraca i sve pripadnike Armije i MUP-a RBiH – ističu iz Saveza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.