open-navfaktor-logo
search
Potvrđena optužnica
Savanović (24) iskrvario nasmrt, pripadnik "Srbske časti" optužen za teško ubistvo
Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Dalibora Čambera (47) i Milana Đurđevića (43) za ubistvo Duška Savanovića (24) koje se dogodilo 31. decembra prošle godine u Trnu kod Laktaša.
26.02.2021. u 09:23
get url
text

U optužnici se navodi da su 31. decembra 2020. godine oko 22.30 sata u Trnu, u Ulici Prijedorska bb, optuženi došli na parking pumpe Nis Petrol autom "mercedes benz C 220 CDI", kojim je upravljao Đurđević.

Zatim su izašli iz vozila, te došli u verbalni, a potom i u fizički sukob sa oštećenim Duškom Savanovićem i Aleksom Babićem (22), koji su na parking došli vozilom "mercedes".

Čamber je tokom fizičkog obračuna izvadio pištolj marke Crvena Zastava, kalibra 9 mm, za koji ne posjeduje oružni list i dozvolu za nošenje, pa ispalio jedan hitac u pravcu vozila "mercedes", koji je pogodio zadnji lijevi točak.

- Nakon što je Babić sjeo u vozilo zajedno sa Savanovićem i pokušao da napuste lice mjesta, zaustavlja ih Čamber. Nakon što je Babić izašao iz vozila, ispaljuje jedan hitac iz pištolja u njegovom pravcu, pogodivši ga u lijevo stopalo – stoji u optužnici.

Babić je zadobio tešku tjelesnu povredu u vidu strijelne rane lijevog stopala sa prelomom kosti lijeve pete, nakon čega se udaljava, a Čamber ga prati.

Savanović potom ubada optuženog, usljed čega on pada na leđa u blizini aparata za točenje goriva, te iz tog položaja ispaljuje treći hitac u njegovom pravcu.

- Savanović je zadobio prostrelnu ranu karlice i trbuha sa ulaznim otvorom na zadnjoj bočnoj strani lijevog kuka, izlaznim otvorom trbušnog zida, usljed čega je došlo do masivnog unutrašnjeg iskrvarenja. Nakon što je prevezen vozilom Službe hitne pomoći Laktaši na reanimaciju u Urgentni centar UKC RS-a Banja Luka. Od posljedica ranjavanja je preminuo 31. decembra 2020. godine u 23.50 časova u UKC RS - stoji u optužnici.

Dodaje se i da je Đurđević odvezao Čambera sa mjesta izvršenja krivičnog djela u nepoznatom pravcu, a kako bi mu pomogao da prikrije pištolj i druge tragove krivičnog djela.

- Milan Đurđević je pružio pomoć učiniocu krivičnog djela – ističe se u optužnici.

Čamber je odranije poznat policiji po krivičnim djelima. On je početkom aprila prošle godine uhapšen sa bratom, a tada su kod njih pronađeni oružje, lažne policijske značke i rotaciona svjetla.

Bio je pripadnik organizacije "Srbska čast".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.