open-navfaktor-logo
search
Nazvali sina
Saudijska kraljevska porodica izrazila sućut porodici ubijenog Khashoggija
Saudijska novinska agencija SPA javlja da su kralj Salman i princ Muhammed lično telefonom nazvali sina ubijenog novinara Salaha Khashoggija i izrazili mu sućut
22.10.2018. u 11:10
get url
text

Saudijski kralj Salman bin Abdulaziz i njegov sin prijestolonasljednik Muhammed bin Salman uputili su poruku sućuti porodici ubijenog novinara Jamala Khashoggija, prenosi Anadolu Agency (AA).

Saudijska novinska agencija SPA javlja da su kralj Salman i princ Muhammed lično telefonom nazvali sina ubijenog novinara Salaha Khashoggija i izrazili mu sućut zbog ubistva oca.

Kralj Salman i princ Muhammed su odvojeno razgovarali sa Salahom koji im se zahvalio na pozivima.

Novinar i kolumnista lista "The Washington Post" Jamal Khashoggi nestao je 2. oktobra nakon što je ušao u kompleks konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu.

Nakon višednevnih tvrdnji da ne znaju ništa o sudbini Khashoggija, vlasti Saudijske Arabije su u subotu ujutro saopćile da je Khashoggi ubijen tokom navodne svađe u konzulatu.

Istraga o ubistvu je i dalje u toku, a glavni zadatak istražitelja je pronalazak Khashoggijevih posmrtnih ostataka i utvrđivanje odgovornih za ubistvo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.