open-navfaktor-logo
search
Tužba CAS-u
Saučesništvo u zločinu: Cardiff optužio Nantes za ubistvo Emiliana Sale
Velški Cardiff optužio je francuski Nantes za pogibiju Emiliana Sale, fudbalera koji je izgubio život prije godinu u avionskoj nesreći.
29.01.2020. u 11:09
get url
text

Argentinac je izgubio život prošle godine u padu aviona prilikom leta iz Nantesa u Vels, gdje je trebao nastaviti karijeru. I godinu nakon tragedije traje spor između klubova oko obeštećenja.

Cardiff je dogovorio transfer za nešto više od 30 miliona KM (15 miliona funti), ali Velšani smatraju kako ne trebaju platiti ništa jer je Sala poginuo na putu ka Otoku.

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) presudila je da Cardiff mora platiti oko 12 miliona KM (5,3 miliona funti), ali se ovaj klub žalio Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

Kako piše L'equipe klub koji igra drugi razred engleskog fudbala podnio je tužbu protiv kluba iz Francuske u kojoj ih terete za ubistvo i davanje mita agentima.

Velški klub i njegovi francuski odvjetnici pitaju se o mogućim činjenicama "ubistva".

- Kad bi se utvrdilo da su čelnici Nantesa bili informisani o letu i o činjenici da je Willie McKay bez odobrenja iznajmljivao komercijalne letove tada bi mogli biti optuženi za ubistvo i saučesništvo u zločinu - poručili su iz pariške advokatske kancelarije koja zastupa Cardiff.

Ovakve priče, svakako, najteže padaju porodici poginulog Argentinca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.