open-navfaktor-logo
search
Stanje policajca stabilno
Saučesnik se predomislio: Poznati detalji hapšenja bjegunca koji je skočio u Neretvu
Policija Hercegovačko-neretvanskog kantona jučer u popodnevnim satima uhapsila je M. M. (1995) iz Mostara, koji je izazvao pravu pometnju nakon što je pobjegao sudskim policajcima iz zgrade Kantonalnog suda u Mostaru, nakon čega je bježeći, skočio u Neretvu.
10.02.2023. u 12:55
get url
text

Prilikom potjere za njim, kako smo ranije objavili, sa litice je na obalu neretve pao policajac L. J., koji je tom prilikom zadobio višestruke povrede.

MUP HNK jutros je objavio detalje hapšenja.

Kako su naveli, nakon što je osumnjičeni sa pećine skočio u Neretvu, isplivao je u blizini ugostiteljskog objekta "Labirint" i nastavio bijeg.

Policija je ubrzo blokirala šire područje mjesta događaja, a Interventna grupa PS Mostar operativnim radom je došla do saznanja da S. A. (1976) iz Stoca vozi osumnjičenog prema Crnoj Gori.

- S vozačem je uspostavljen telefonski kontakt, te mu je sugerisano da se vrati, što je i učinio. Na područje PS Mostar Jug upućena je Interventna grupa koja je u 14.15 sati uhapsila traženu osobu. S. A. je predat Odjelu kriminalističke policije zbog krim - obrade, a bjegunca M. M. je preuzela sudska policija - kazali su iz MUP-a HNK.

VEZANI TEKST - Detalji bijega osuđenika u Mostaru: Iskočio kroz prozor WC-a, pa skočio u Neretvu, povrijeđeni policajac u bolnici

Sudska policija ga je potom sprovela u kazneno-popravni zavod Mostar, radi izdržavanja ranije izrečene zatvorske kazne.

Sudski policajac, koji je nakon nesretnog pada hitno prevezen u Kantonalnu bolnicu "Dr. Safet Mujić", kako saznajemo, zadobio je višestruke povrede, koje, srećom, nisu opasne po život.

Kako nam je jutros kazao direktor Sudske policije FBiH Dženad Grošo, koji je sa saradnicima jučer posjetio povrijeđenog policajca u bolnici, njegovo stanje je stabilno.

Uglavnom je zadobio posjekotine, uboje, kontuzije i oguljotine, ima i nekoliko šavova na glavi, a prema dosadašnjim pregledima, nije zadobio lomove, što je pravo čudo budući da je pao sa veće visine.

Ipak, ljekari su ga zadržali na posmatranju do daljnjeg.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.