open-navfaktor-logo
search
Ambasador EU
Sattler poručio Mostarcima: Glasajte i birajte svoje lokalne predstavnike
Ambasador Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler podržao je kampanju "Prvi put biram" koju realizira Koalicija "Pod lupom" s ciljem da educira, informira i potakne mlade da glasaju na izborima 20. decembra u Mostaru, saopćila je ta koalicija.
16.12.2020. u 17:04
get url
text

Kampanji su se pridružili i neki od uglednih Mostaraca - književnik Elvedin Nezirović, profesor Adi Đukić, književnica Senka Marić, voditelj Boris Čerkuč, izvršni direktor ZenDev-a Senad Šantić i muzičar Orhan Maslo, podstičući sugađane da iskoriste pravo glasa na dan izbora, kao i da se pritom pridržavaju epidemioloških mjera.

- Građani i građanke ovog prelijepog grada su 12 godina bili uskraćeni za najosnovnije demokratsko pravo da biraju. To će se promijeniti naredne nedjelje, kada će stotinu hiljada Mostaraca imati mogućnost da glasaju. Nemojte potcjenjivati moć svog glasa! Glasaj i biraj svoje lokalne predstavnike! - poručio je ambasador Sattler u videu Koalicije "Pod lupom".

Koalicija "Pod lupom" također poziva sve građane i građanke Mostara da 20. decembra 2020. iskoriste pravo koje im je dugo bilo uskraćeno da izađu na izbore jer je to jedini način da spriječe izborne nepravilnosti i prevare.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.