open-navfaktor-logo
search
Šef Delegacije EU-a
Sattler: Duboko sam uznemiren, naš uposlenik nije imao psihičke probleme
Nakon što je uposlenik Delegacije Evropske unije (EU) u Bosni i Hercegovini, koji je pozitivan na COVID-19, pobjegao sa Podhrastova odbijajući hospitalizaciju, te nakon što je konalno prevezen u bazu EUFOR-a, oglasio se šef Delegacije EU-a Johann Sattler.
17.04.2020. u 00:48
get url
text

Sattler je na društvenoj mreži Twitter napisao da je duboko uznemiren današnjim događajima u vezi sa zaraženim članom tima te Delegacije.

- U pitanju je vrijedna i odgovorna osoba koje nije imala psihičke probleme i kojoj želim što brže ozdravljenje. Sarađujemo sa vlastima u preduzimanju svih potrebnih koraka – napisao je Sattler.

Uposlenik Delegacije EU-a u BiH je, podsjetit ćemo, danas napravio pravu dramu u Sarajevu, kada je pobjegao sa Klinike Podhrastovi, odbijajući hospitalizaciju. Nakon što su ga službenici MUP-a Kantona Sarajevo locirali i uhapsili, ponovo je pokušao pobjeći, ali bez uspjeha.

VEZANI TEKST - Zaraženi stranac koji je pobjegao sa Podhrastova prevezen u bazu EUFOR-a u Butmir

On je na kraju prevezen u bazu EUFOR-a u Butmir, a iz Tužilaštva Kantona Sarajevo su pojasnili da će mu tu biti pružena odgovarajuća zdravstvena njega.

Ranije se, podsjetit ćemo, oglasila i Delegacija EU-a na svom zvaničnom Twitter profilu.

- Možemo potvrditi da je naš uposlenik pozitivan na COVID-19 i da je bio pod njegom medicinskog osoblja u Sarajevu, te da je danas napustio krug bolnice. Brzo smo reagovali u koordinaciji sa vlastima, te osigurali povratak našeg uposlenika u bolnicu – napisali su.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.