open-navfaktor-logo
search
Smanjena mu kazna
Šatoroviću tri mjeseca uvjetno zbog nesavjesnog rada u NK Čelik
Kantonalni sud u Zenici, postupajući po žalbi optuženog, donio je presudu kojom se djelimično uvažava žalba Selvedina Šatorovića, te se prvostepena presuda preinačuje u pogledu odluke o kazni tako što mu se za krivično djelo nesavjestan rad u službi izriče uvjetna osuda, umjesto ranije zatvorske kazne.
21.06.2021. u 14:15
get url
text
get url
text

Presudom Kantonalnog suda, Šatoroviću se utvrđuje kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca koja se neće izvršiti ako u roku od dvije godine ne počini novo krivično djelo, saopćilo je Tužilaštvo ZDK.

Kako navode, u ostalom dijelu prvostepena presuda se potvrđuje, dok se žalba Mahira Karića odbija kao neosnovana.

VEZANI TEKST - Predsjednik sindikata osuđen na zatvorsku kaznu zbog malverzacija u fudbalu

Šatorović je bivši predsjednik NK Čelik i pred Općinskim sudom u Zenici osuđen je zbog nesavjesnog rada u službi.

On je prvostepenom presudom proglašen krivim zbog toga što je bez konsultovanja v.d. generalnog direktora Adnana Nuhanovića potpisao sporazum o izmirenju finansijskih potraživanja od 06.06.2017. između fudbaleera Mahira Karića i NK Čelik i taj dug u iznosu od 11.000 KM i isplatio fudbaleru.

Kako je utvrđeno, stvarni dug bio je 9.140,84 KM pa je Šatorović osuđen na tri mjeseca zatvora za "nesavjestan rad u službi".

Tužilaštvo ga je optužnicom teretilo da je kao mandatar predsjednika prelaznog Upravnog i Nadzornog odbora NK Čelik i istovremeno kao mandatar predsjednika kluba, bez knjigovodstvene provjere stvarnih finansijskih obaveza kluba, stvorio obavezu NK Čelik Zenica da se isplati veći novčani iznos prema jednom fudbaleru od stvarnog iznosa dugovanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.