Edin Džeko danas bi mogao postati fudbaler Intera! Ovu informaciju objavila je italijanska Gazzetta delo Sport, koja je najavila sastanak čelnika Intera i Rome.

Isti izvor navodi da milanski gigant ima sve manje vremena za zatvaranje posla sa kapitenom Zmajeva.

- Zato će danas biti važan, iako ne i nužno presudan dan. Beppe Marotta, direktor Intera, danas će se u Milanu sastati sa Baldissonijem i Fiengom, potpredsjednikom i izvršnim direktorom Rome, prvo u prostorijama Lige, a zatim u sjedištu Skya na predstavljanju kalendara Serie A. Tamo će pokušati približiti stavove. Rimski klub za Džeku traži 20 miliona eura, Inter nudi 12 i neko mora napraviti potez potreban za otključavanje slijepe ulice. Moguće je da se klubovi nađu na 15 miliona eura, plus bonusi. Ali teško je reći kada će posao biti zaključen - piše Gazzeta.

Gazzetta navodi da se Dijamant svidio treneru Fonseci, čak i nakon što je kapiten BiH odbio produženje saradnje sa Vučicom.

U jednoj opciji spominje se i razmjena za Maura Icardija, ali to bi mogao biti problem za Romu jer je Argentinac procijenjen na 60 miliona eura. Uz to, njegova zastupnica i izabranica Wanda već je "namignula" Juventusu.

Također, kao mogući napadač Rome spominje se i Gonzalo Higuain.