open-navfaktor-logo
search
Nije bilo ministara
Sastanak u Mostaru o problemu deponije Uborak bez zaključaka
Dogovorili smo da se što prije organizira sastanak da vidimo njihovo viđenje rješenja ovog problema, rekla je glavna savjetnica mostarskog gradonačelnika Radmila Komadina.
11.12.2019. u 15:16
get url
text

Na sastanku o problemu odlagališta komunalnog otpada na Uborku, održanom u Gradskoj vijećnici u Mostaru, nije donesen nikakav zaključak, osim da sastanak treba ponovno održati i tražiti rješenje.

- Na sastanku nije bilo ministara, a to je bilo i traženje i Inicijative i Grada, koji će razmotriti čitavu problematiku i pokušati iznaći rješenje. Razgovarali smo o svim problemima s kojima se susrećemo ali nismo mogli donijeti značajnije zaključke jer nije bilo relevantnih ljudi. Dogovorili smo da se što prije organizira sastanak da vidimo njihovo viđenje rješenja ovog problema-rekla je glavna savjetnica mostarskog gradonačelnika Radmila Komadina.

Kao razlog zbog čega se nisu odazvali kantonalni ministri, navedeno je održavanje kantonalne vlade. Ali na sastanak nije došla ni federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo, iako je bila najavljena.

Omer Hujdur je u ime Inicijative građana "Jer me se tiče" rekao nakon sastanka kako je nepojavljivanje ministara na sastanak "donekle neozbiljno , jer znamo da jedino oni mogu pomoći u
rješavanju ovoga problema, dati odgovore na ovo pitanje".

Na sljedećem sastanku, smatra Hujdur, treba biti i premijer HNK kako bi mogli razgovarati o rješenju problema.

- Na ovom sastanku nisu imali prave sagovornike. Nama se žuri, nama je potrebna hitna reakcija, hitno rješenje, i nadamo se da će biti što prije- rekao je Hujdur, naglasivši da će prestati protestovati kad dobiju pismena jamstva odgovornih o tome da se deponija neće proširivati.

Mještani okolnih naselja i aktivisti Građanske inicijative"Jer nas se tiče"protekle su sedmice pet dana blokirali odlaganja otpada na Uborku.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.