open-navfaktor-logo
search
Formiranje većine
Sastala se koalicija okupljena oko SNSD-a, računaju na 19 odbornika u Banjoj Luci
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik organizovao je danas sastanak u Banjoj Luci sa predstavnicima nekoliko stranaka koje će činiti vladajuću većinu u ovom gradu.
24.11.2020. u 15:26
get url
text

Dodik je nakon sastanka izjavio da je SNSD "maestralan pobjednik Lokalnih izbora", te da namjeravaju da ovaj rezultat ponove i na Općim izborima.

Borivoje Obradović iz GO DNS rekao je da oni ostaju privrženi koaliciji u Banjoj Luci, kao što su to bili i prije izbora podržavajući kandidata za gradonačelnika Banje Luke Igora Radojičića (SNSD), uprkos tome što je ova stranka napustila vladajuću koaliciju u RS-u. Podršku koaliciji su dali i SP, Demos i Ujedinjena Srpska.

- Naše opredjeljenje je da ne dozvolimo nikakve eksperimente u Banjoj Luci i pravljenje projekcija za sukobe i nerede. Ne sumnjam u opstanak, za sada 19 odbornika, koji čine ovu većinu - rekao je predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

Govoreći o Radojičiću, Dodik je kazao da kada se on potpuno oporavi i prikupi fizičku snagu, a nakon što se liječio od koronavirusa, da će razgovarati i o budućem političkom angažmanu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.