open-navfaktor-logo
search
Nagomilani problemi
Sastaju se vodeći ljudi pet klubova PLBiH
Sarajevo, Željezničar, Sloboda, Velež i Tuzla City, pet premijerligaških klubova koji su bojkotovali sastanke u organizaciji Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine zakazali su zajednički sastanak u Živinicama.
17.07.2021. u 19:02
get url
text

Sport Centar javlja da će predstavnici klubova sutra govoriti o nagomilanim problemima u Premijer ligi BiH i da će poslije sastanka javnost obavijestiti o donesenim zaključcima.

Jedan sličan sastanak organizirao je FK Sarajevo krajem prošle sezone, ali odziv ostalih klubova bio je izuzetno slab. Pojavili su se tek predstavnici Mladosti i Veleža.

Niko iz Sarajeva, Željezničara, Slobode, Veleža i Tuzla Cityja nije se odazvao tradicionalnom sastanku koji uoči svake takmičarske sezone organizira Fudbalski savez BiH.

Na sastanku održanom u petak s ciljem poboljšanja saradnje na polju marketinga pojavio se predstavnik Slobode, a četiri kluba nastavila su s bojkotom.

Iz klubova su najviše nezadovoljni suđenjem, odnosno tendencioznim delegiranjem sudija. U kritikama je najglasniji svakako Šemsudin Hasić, predsjednik Veleža, koji nije isključio mogućnost da Rođeni, ako ne dođe do pozitivnog pomaka, istupe iz lige.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.