open-navfaktor-logo
search
11. jula u 19 sati
SARTR poziva građane Sarajeva da im se pridruže u performansu sjećanja na genocid
Ove godine, prvi put, performans će biti izveden u Historijskom muzeju BiH. Do sada u njemu je učestvovao veliki broj umjetnika, likovnih stvaralaca, književnika, muzičara i videodizajnera, ali konstantu čine glumice i glumci zajedno sa posjetiteljima
08.07.2019. u 21:10
get url
text
Performans je nastao prema ideji i inicijativi dramaturginje Dubravke Zrnčić- Kulenović

Sarajevski ratni teatar će, već sedmi put zaredom, obilježiti dan sjećanja na genocid u Srebrenici performansom "Ostavi trag u njihova sjećanja". Performans je prvi put izveden 2013. godine 10. jula u Potočarima i 11. jula u Sarajevu, prema ideji i inicijativi dramaturginje Dubravke Zrnčić- Kulenović.

Nakon toga, performans se svake godine izvodio u Sarajevu, na sceni SARTR-a, u prostoru Umjetničke galerije BiH, u muzeju Književnosti i pozorišne umjetnosti, dok su Potočari i Srebrenica ostavljeni kao mjesto mira i spokoja za sve žrtve.

Ove godine, prvi put, performans će biti izveden u Historijskom muzeju BiH. Do sada je u njemu učestvovao veliki broj umjetnika, likovnih stvaralaca, književnika, muzičara i videodizajnera, ali konstantu čine glumice i glumci zajedno sa posjetiteljima.

- Ovim putem pozivamo sve građane i građanke da nam se pridruže u četvrtak, 11. jula, u Historijskom muzeju BiH u 19 sati gdje ćemo se zajednički sjetiti svih nedužno stradalih i pogubljenih i ostaviti trag u njihova sjećanja. Dođite i budite s nama! Bitno je da se sjećamo!- poručili su iz SARTR-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.