open-navfaktor-logo
search
Trener Juventusa
Sarri stao u odbranu Pjanića i poručio: Da nisam htio pritisak bio bih poštar
Fudbaleri Juventusa doživjeli su dva poraza na posljednja dva gostovanja u Serie A, a priliku za popravni imat će sutra.
12.02.2020. u 15:24
get url
text

Stara dama će u prvom meču polufinala Kupa Italije gostovati kod Milana, a veliki derbi najavio je Maurizio Sarri. Trener aktuelnog prvaka svjestan je da su porazi donijeli pritisak, a mediji čak špekulišu da bi ga Juve mogao smijeniti i na njegovo mjesto dovesti nekadašnjeg trenera Maxa Allegrija ili će na ljeto krenuti po Pepa Guardiolu.

- Da se nisam htio suočiti s pritiskom, uzeo bih posao u pošti - rekao je Sarri, dodavši:

- Na dobrom smo putu da ostvarimo ciljeve koje smo postavili na početku sezone. Naravno da u nekim utakmicama stvari nekad krenu po zlu, ali mi nastavljamo svoj put.

Objasnio je i sastanak koji je imao sa predsjednikom kluba Andrea Agnellijem nakon poraza od Verone (1:2).

- Trebali smo večerati nakon utakmice u Fiorentini, ali smo i predsjednik i ja imali druge obaveze, tako da smo tada sastanak prolongirali za kasnije. Imali smo normalnu večeru, koja je ranije bila planirana.

Komentarisao je i kritike koje su upućene na račun MIralema Pjanića.

- Za mene je njegova najbolja pozicija ona na kojoj trenutno igra. Počeo je sezonu u dobroj formi, sada ga je stigao umor, ali vratit će se na pravi nivo. Normalno je u toku sezone može uslijediti pad forme - objasnio je Sarri.

Prva utakmica polufinala Kupa Italije između Milana i Juventusa igra se sutra od 20.45 sati na San Siru, dok je revanš 4. marta u Torinu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.