open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Sarri: Pjanić je bio umoran fizički i psihički
Juventus sutra u Torinu protiv Lyona lovi zaostatak iz prve utakmice (0:1) i traži plasman na final eight Lige prvaka, koja se nastavlja poslije pet mjeseci pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa.
06.08.2020. u 20:37
get url
text

Stara dama trijumfalno je završila sezonu u Italiji, osvojivši deveti uzastopni Scudetto, ali "ušati pehar" dugo se čeka u Torinu.

- Potrebna nam je izvrsna predstava. Lyon je čvrst u odbrani, zgusnut u sredini, sa brzom transformacijom i kontranapadima. Čeka nas teška utakmica u kojoj moramo biti smireni i fokusirani. S obzirom na to da smo izgubili u prvoj utakmici bit ćemo prisiljeni igrati na način da ostavljamo prostor za kontranapade, što njima odgovara - rekao je trener Juventusa Maurizio Sarri.

- Sutra je nemoguće igrati bez pritiska. Prvu utakmicu smo igrali pred publikom, revanš bez navijača, ali to su uvjeti s kojima se moramo suočiti. Uvijek je tužno igrati bez navijača, još više u Ligi prvaka, najboljem klupskom takmičenju na svijetu - dodao je Sarri i naglasio kako se nada da ova situacija neće dugo trajati, jer je i igračima teško bez publike.

Sarri je kazao kako je nastup Paula Dybale pod znakom pitanja. Sve je u rukama ljekara i konačna odluka će biti poznata sutra.

Govorio je Sarri i o Miralemu Pjaniću, koji će nakon Lige prvaka karijeru nastaviti u Barcelonu.

- Pjanić je bio umoran fizički i psihički. Nakon razdoblja odmora izgleda mnogo bolje - smatra trener Juventusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.