open-navfaktor-logo
search
Upitna sudbina
Sarri: Ne znam može li osvajanje Lige Evrope zadržati Hazarda u Chelseaju
“Plavci“ će se 29. maja u Bakuu u finalu Lige Evropi sastati sa gradskim rivalom Arsenalom, pa će imati priliku da prvu sezonu sa italijanskim stručnjakom na klupi okončaju osvojenim peharom
11.05.2019. u 10:05
get url
text

Maurizio Sarri, menadžer Chelseaja izjavio je da nije siguran da li bi osvajanje trofeja u Ligi Evrope garantovalo da će Eden Hazard ostati u klubu.

“Plavci“ će se 29. maja u Bakuu u finalu Lige Evropi sastati sa gradskim rivalom Arsenalom, pa će imati priliku da prvu sezonu sa italijanskim stručnjakom na klupi okončaju osvojenim peharom. No, ono što navijače Chelseaja najviše interesuje jeste sudbina najboljeg igrača Hazarda, koji je navodno na pragu prelaska u Rela Madrid.

“Ne znam da li bi ga trijumf u Ligi Evrope zadržao u klubu. Ako Hazard misli da je istorija ovdje završena, onda je u njegovom umu i završena. Mogu pokušati da razgovaram s njim, ali nije to lako. Nije lako jer, naravno želim Hazarda, ali želim Hazarda maksimalno motivisanog“, istakao je Sarri.

Reprezentativac Belgije sa Chelseajem ima ugovor još na godinu dana, ali Sarri kaže da nije on taj koji će odlučiti hoće li biti prodat ovog ljeta ili ne.

“Kao što znate, morate pitati klub, jer ja ne kontrolišem trgovanje. Nisam zadužen za obnavljanje ugovora, tako da ne znam hoće li biti prodat. Mogu razgovarati sa igračem, ali kao otac, ne kao menadžer. Također, ako i budem razgovarao s njim o tome vam neću ništa reći, jer to ostaje između oca i sina“, objasnio je britanskim medijima Sarri.

Italijan smatra da je njegova prva sezona u Chelseaju uspješna, jer je klub odveo do dva finala, a i dalje postoji šansa da jedan trofej osvoji u Ligi Evrope. Ranije su “plavci“ poraženi u finalu Liga kupa od Manchester Cityja nakon izvođenja jedanaesteraca.

“Ušli smo u dva finala, među prva četiri smo u Premier ligi, tako da je sezona jako dobra. Naravno kada ste u finalu morate biti sretno. Najvažnije je doći do finala, ali sada želimo da pobijedimo i ako uspijemo osvojiti trofej mislim da bi to bio sjajan završetak sezone“, zaključio je Sarri.

Sjajni 28-godišnji Belgijanac u Chelsea je stigao 2012. godine izu Lillea. U dresu “plavaca“ Hazard je odigrao 350 takmičarskih utakmica i postigao 108 golova. Za reprezentaciju Belgije nastupio je 100 puta uz 30 pogodaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.