open-navfaktor-logo
search
Grlom u jagode
Šarović uoči posebne sjednice NSRS-a: Dodik i SNSD nisu svjesni u kakvu nas opasnost vode
Iako će opozicija biti u neravnopravnom položaju na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a, jer imaju ograničeno vrijeme izlaganja bez prava na replike, predsednik SDS-a Mirko Šarović kaže da će učestvovati u radu, jer javnost treba da zna i stavove SDS-a po pitanju prenesenih nadležnosri RS-a.
09.12.2021. u 19:14
get url
text

- Ima i zagovornika koji misle da u toj jednoj vrsti farse ne treba da učestvujemo, da jednostavno ne treba da budemo neka vrsta dekora u toj predstavi koja se pravi za javnost. No, ja mislim da ne treba da šutimo i da treba jasno da iznesemo svoj stav u ovom procesu koji je započeo SNSD i Milorad Dodik - kazao je Šarović za BNTV.

Mislim, kaže on, da oni uopće nisu svjesni potrebe za pojačanom odgovornošću i nisu svjesni opasnosti u koju nas, na neki način sve vode, jer ovo se ne tiče samo SNSD-a.

- Ovo se tiče cijele RS i cjelokupnog naroda i zbog toga mi ćemo tu vrstu odgovornosti pokazati. Nije pitanje da li ima legitimiteta za neke stvari, samo je pitanje da li ste svjesni odgovornosti u šta nas sve uvlačite i da li ste javnosti i narodu dovoljno objasnili šta nas to čeka? Šta ćemo dobiti, šta izgubiti? Hoćemo li bolje živjeti, hoće li nam biti bolje? Hoćemo li se možda suočiti sa gubitkom mira, stabilnosti u zemlji? Da li ste to ukalkulisali, objasnili javnosti? - upitao je.

- Ja mislim da svi idu "grlom u jagode", sve se kreira u jednoj glavi i sve polazi od jednog čovjeka i ja mislim da je to strašno loše za cijelu RS - zaključio je Šarović.

Sjednica Narodne skupštine RS-a o povratu nadležnosti najavljena je za sutra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.