open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Šarović poručio Dodiku: Ne upiri prst u SDS, Escobar je drugovao sa tobom!
Džaba upirete prst u opoziciju, u SDS i mene lično, zna se ko je dolazio na vlast i ko je drugovao sa strancima, i to Amerikancima i NATO-vcima - istakao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović reagujući na sinoćnje optužbe Milorada Dodika.
19.02.2022. u 12:25
get url
text

Dodik je, između ostalog, izjavio sinoć da su predsjednici SDS-a Mirko Šarović i PDP-a Branislav Borenović tražili od SAD-a i zapadnih zemalja da mu budu uvedene sankcije i da bude sklonjen sa političke scene.

- Ako si izgubio pamćenje da te podsjetim - mene Madeleine Albright, kojoj si nosio cvijeće, nije nazvala svježim daškom sa Balkana nego tebe, a ni (Gabriel) Escobar nije drugovao sa mnom nego sa tobom i tvojim ljudima. Treba li da te podsjećam za one spiskove za odstrel ljudi sa kim si pravio i gdje i ko te pripremao za preuzimanje vlasti - naglasio je Šarović, saopćio je SDS.

VEZANI TEKST - Dodik: Šarović i Borenović su tražili da budem sklonjen sa političke scene

Šarović je kazao da ono što je Dodik radio ne može sada pripisivati SDS-u jer je SDS na svojoj koži osjetio Dodikovo drugovanje sa strancima i njegovu nazovi demokratiju koju je uveo u RS.

- Sjećaš li se onog nedavnog susreta koji si imao sa Gabrielom Eskobarom koga si tapšao po ramenu, kao starog drugara, u zgradi Predsjedništva BiH na Marijin Dvoru u Sarajevu. Zato mi nije jasno zbog čega ovih dana povezuješ mene sa tvojim starim poznanikom, sa kojim si dok je službovao u Banjoj Luci, a i izvan nje, redovno ispijao kafe kao i tvoji ljudi. Što se toga stidiš i odričeš? Sigurno ti savjest nije čista, ali to je tvoja stvar - poručio je Šarović Dodiku.

On je kazao da nema namjeru da Dodiku drži predavanje, jer to nije u njegovom stilu, ali mora ponoviti da je mnogo puta rekao da je Dodik vodio pogrešnu politiku kojom je ugrozio i korupcijom okovao RS i srpski narod.

- Postao si i omča oko vrata i našoj matici, koja trpi pritiske i zbog tebe i tvoje nakaradne politike. Zato ti poručujem ne upiri više prst u SDS, koji si godinama sa strancima rasturao, ali nas nisi uništio. Mi smo bili uz narod i ostali, a ti o tome možeš da maštaš jer to dobro radiš, tuđe zasluge vežeš za sebe, a svoje mane za drugog. Ta priča ti više ne prolazi. Što prije shvatiš i odeš bit će bolje i RS-u i srpskom narodu. RS treba ozbiljne i stručne ljude koji će da je vode u bolju, ekonomski jaču i stabilniju budućnost za sve njene građane - zaključio je Šarović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.