open-navfaktor-logo
search
Postignut dogovor
Šarović popustio Dodiku: Grujičić zajednički kandidat za načelnika Srebrenice
Dvanaest političkih partija iz Republike Srpske na današnjem sastanku jednoglasno je podržalo aktuelnog načelnika Općine Srebrenica Mladena Grujičića kao zajedničkog kandidata za načenika na predstojećim lokalnim izborima.
26.07.2020. u 15:15
get url
text

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik zahvalio je učesnicima današnjeg sastanka u Srebrenici i stranačkim liderima što su "pokazali odgovornost i političko jedinstvo prema nacionalnom pitanju na ovim prostorima i saglasili se o zajedničkog kandidata iz SNSD-a iako su i druge partije imale svoje prijedloge".

- Imajući u vidu razne manipulacije o događajima na kraju ratnog sukoba koje su nanosile štetu srpskom narodu veoma je važno da ovdje pokažemo političko jedinstvo i da se okupimo oko jednog srpskog kandidata za načelnika za lokalne izbore zbog specifičnosti ove lokalne zajednice i načina kako se on bira - rekao je Dodik.

On je kazao da su sve političke partije na lokalnom i nivou entiteta potpisale sporazum da se pruži podrška zajedničkom srpskom kandidatu za načelnika, te dodao da će se potpisati koalicija za podršku zajedničkom kandidatu za načelnika, ali da će političke partije samostalno izaći sa odborničkim listama.

Aktuelni načelnik Općine Srebrenica imao je podršku SNSD-a i NDP-a za novi mandat, a nakon današnjeg sastanka u Srebrenici rečeno je da SDS neće imati svog kandidata.

- Većina je na skupu svih politički stranaka dala svoj glas za aktuelnog načelnika Grujičića. Srpska demokratska stranka je prije svega odgovorna i od samog početka je insistirala, bez obzira na kandidaturu našeg dobrog kandidata, da je jedinstvo i okupljanje oko jednog kandidata prioritet i upravo radi te odgovornosti mi smo prihvatili da budemo dio ove većine. Stranka se snažno zalaže za jednog kandidata koji će biti predstavnik cijele koalicije i svih građana koji žive u Srebrenici. Očekujemo dobar rezultat na predstojećim lokalnim izborima kao i pobjedu našeg zajedničkog kandidata – kazao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.