On ističe da je sada potpuno jasno da Dodik ispunjava agendu iz ANP-a, odnosno dokumenta "Program reformi", koji je donesen u oblasti odbrane, a koji BiH vodi u NATO.

Šarović je rekao da je očigledno da se Dodik vodi dvostrukim aršinima kada je u pitanju NATO.

- Kada je u Vijeću ministara bio SDS onda je Dodik optuživao druge za izdaju, a sada kada je on predsjedavajući Predsjedništva BiH vidimo da o tome ne izgovara nijednu riječ - kazao je Šarović.

On je nakon sjednice Predsjedništva SDS, koja je danas održana u Banjoj Luci, rekao da je SDS počeo rad na ključnom dokumentu koji će biti pogled i vizija stranke za budućnost kada je u pitanju RS i BiH, saopćeno je iz SDS-a.

Šarović navodi da će SDS ponuditi nešto novo i moderno kada je u pitanju ekonomija i politika.

- Naš fokus će biti na nekoliko sistemskih reformskih zakona. Zakon koji se odnosi na javne nabavke i donošenje naprednih reformskih odredbi, obzirom da su javne nabave rak-rana cijelog društva i izvor značajnog dijela korupcije. Obuhvaćen je i zakon koji se odnosi na sukob interesa, kao i propisi koji se odnose na privlačenje stranih investicija, te nekoliko drugih zakona koji tretiraju poreski sistem i reforme u toj oblasti - precizirao je Šarović.