open-navfaktor-logo
search
Reagiranje
Šarović: Neka Dodik ne brine za moj patriotizam, građani brinu zbog njegove nerazumne politike
Neka se Dodik ne brine za Mirka Šarovića i moj patriotizam. Kad krene da brine, uvijek se sjetim Dodikove "brige" za Nikolu Poplašena, kada ga je Visoki predstavnik smijenio prije 20 godina – istakao je Mirko Šarović komentarišući Dodikove izjave da navodno od Gabrieala Escobara, zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju i specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan, Šarović i Mladen Ivanić treba nešto da dobiju.
30.10.2021. u 14:33
get url
text

- Sjetim se i koliko se Dodik "sekirao" kada je mene smjenjivao Paddy Ashdown i lišio svih prava građanina punih devet godina. Umjesto što brine za mene neka se brine za svoj narod da opstane i preživi u ovim teškim vremenima nerazumnih vođa kojima i sam pripada - poručio je Šarović, saopćio je SDS.

Šarović je kazao da je Dodik izgleda čovjek koji sve zna, i "šta će nam kao opoziciji i kao pojedincima dati Escobar koji još nije ni kročio u BiH niti je povukao bilo kakav potez".

- Dodik zna da dijeli lekcije svima, i Americi i Njemačkoj i Evropskoj uniji i te lekcije možemo da čujemo svakog dana. Jedino ne zna ono što bi trebao da radi a to je da RS-u i našem narodu omogući normalan i pristojan život, da im osigura radna mjesta i da radi za opći napredak RS-a – istakao je predsjednik SDS-a i dodao:

- Umjesto osmjeha na licima naših građana, vidljive su svakodnevne brige zbog njegove nerazumne politike koju stavlja u oblandu lažnog patriotizma dok rijeke naših mladih ljudi kontinuirano napuštaju zemlju.

Dodik je, podsjetimo, izjavio da je za javnost u RS-u mnogo važno da lideri opozicije kažu šta su od Escobara tražili zauzvrat ako "ne podrže srpsko jedinstvo i Dodikovu inicijativu za vraćanje nadležnosti".

– Da li su tražili sankcije za RS ili za Dodika, da li su tražili da dođu na vlast na spekulativan način…!? Saznat ćemo i to, neka ne brinu junaci iz opozicije – rekao je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.