open-navfaktor-logo
search
Predsjednik SDS-a
Šarović: Kriza zbog odluke Ustavnog suda BiH tek će postati zabrinjavajuća
Izuzetno je važno da se stvori ambijent za raspravu o statusu troje stranih sudija u Ustavnom sudu BiH, ali takav ambijent se nažalost još i ne nazire, kazao je danas u Srpcu predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.
21.02.2020. u 18:18
get url
text
Mirko Šarović, predsjednik SDS-a

Predsjednik SDS je naglasio da se situacija oko odluke Ustavnog suda BiH komplikuje i dobija nove zabrinjavajuće dimenzije.

- Kriza je tek na početku a vrhunac, po svemu sudeći, tek slijedi. Najavljeni zajednički paket zakona SNSD- HDZ unaprijed je osuđen na propast i ne vidim da vlast uopšte ima ikakvo rješenje za ovu rizičnu i katastrofalnu situaciju u koju su nas sami doveli – istakao je Šarović.

On je ponovio da javnosti u Republici Srpskoj mora da bude jasno da je poljoprivredno zemljište koje predmet Ustavnog suda BiH, prethodno tajno davano pod višegodišnju koncesiju i da su funkcioneri vladajuće stranke to zemljište čak preveli i u svoje privatno vlasništvo.

- Insistirsćemo na imenima onih koji su otuđili poljoprivredno zemljište od RS-a i iskoristili politički uticaj za lične i partijske svrhe – naveo je predsjednik SDS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.