On kaže da se postavlja pitanje po kom osnovu su Izetbegović i Čović pozvani.

- Ne vidim razloga da se oni pozivaju povodom ovakve vrste pitanja koja su na dnevnom redu NSRS-a. Isto tako postavlja se pitanje, ako se pozivaju predsjednici dvije stanke iz Federacije BiH, zašto su izostavljeni predstavnici i drugih parlamentarnih stranaka. Ako ne zovu sve, onda su Izetbegovića i Čovića vjerovatno pozvali u svojstvu koalicionih partnera u vlasti na nivou BiH - smatra Šarović.

Očigledno je, kaže Šarović, da zovu one s kojima treba da se dogovore da li će, ili ne, ići u obnovu rada u Parlamentarnoj skupštini BiH.

- Ne vidim neki drugi razlog jer u pitanju nije neka svečanost ili nešto slično - istakao je Šarović.

Predsjednik SDS-a je ocijenio da su razgovori o izmjeni izbornog zakonodavstva do kojih će doći narednih dana posljednja šansa za postizanje dogovora o ovom pitanju.

- Mi smo dobili poziv na razgovore u kojima će učestvovati Metju Palmer, specijalni izaslanik SAD za izbornu reformu u BiH i predstavnici EU. Stav SDS je da su male šanse da se usvoji veliki paket. Smatramo da je jedina šansa da se usvoje izmjene i dopune Izbornog zakona o kojima se generalno svi slažemo, a to je unapređenje izbornog procesa kako bi bio fer i pošten i kako bi se u najvećoj mogućoj mjeri ispoštovala volja građana - istaknuo je Šarović, saopćeno je iz SDS-a.